maanantai 17. lokakuuta 2016

lokakuu-luuppi



 Päiväkoti, jossa olin, toivoi klassikkoa, jotain syyslehdistä, joita lapset pihallakin keräilee. Opettajat olivat myös prässänneet niitä. Päiväkoti on aivan lähellä metsää, sellaisiakin Helsingissä on!
Sovimme, että teemme installaation eteiseen. Tein kokeiluja materiaaleilla ja huomasin, että silkkipaperille vesiväreillä maalaamalla (muovin päällä)  tuli läpikuultavia lokakuisia värejä. Silkkipaperi haurastuu veden vaikutuksesta, niin että maalaukseen voi koskea vasta kun se on kuivunut. Kuivuessa siihen tulee "ryppyjä", jotka muistuttavat lehden suonistoa. kun maalaukset ovat kuvuneet, niistä voi leikata pyöreähköjä muotoja. (Aivan pyöreät ovat vähän tylsiä, mitä nuorempi leikkaaja, sitä veistoksellisempia muotoja:)
Prässättyjä lehtiä voidaan laminoida, jolloin niistä tulee kestävämpiä. Koska laminointikonetta ei ollut käytettävissä, käytin kontaktimuovia. Lehdetkin leikattiin muotoihin.




 Tässä kierros väripasianssia. Itse asiassa luonnossa oli jo paljon mustaa ja tummaakin tähän aikaan. Lasten vanhoja maalauksia voi (jos saa luvan!) käyttää mukana, niistä tulee hyvää jännitettä mukaan.




Kahdella langalla saa paremmin aseteltua lehdet paikoileen. Pujotukset voidaan viimeistellä  kuumaliimalla. Jotkut lehdistä, varsinkin painavammat laminoidut, valuvat helposti hississä alaspäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti