torstai 13. lokakuuta 2016

Muistaessani, joku kysyi Petri Eskelisen Halauskoneesta.
Tässä alkuperäinen Petrin päivitys ja siinä on asioita joita en muistanut. Petri on ollut yhteydessä Autismi liittoon, toivottavasi ymmärtävät hyvän päälle!
"Palaute.
Hyvin hyvin harvoin urallaan saa palautetta, joka pysättää siihen paikkaan ja saa ajattelemaan omat tekemisensä uudella tavalla. Nyt pysähdyin. Epävarmuuden mehukannu on kerrankin tyhjä ja tuntuu että, edessä on jotain todellista, jotain purtavaa.
Viime viikolla sain fantastisen sähköpostin autistisen asperger-lapsen isältä, joka oli oli vienyt poikansa katsomaan Oulun taidemuseon näyttelyä, jossa oli teokseni 'Halaamisen mekaniikkaa'. Teos toisintaa omien käsien liikkeen käänteisesti, jolloin ikään kuin halaat itseäsi.
Pojalle oli ollut aiemmin vaikeaa halaaminen vaikka hän pitääkin kosketuksesta. 'Halaamisen mekaniikkaa' poika oli kokeillut kymmeniä kertoja, opastanut muita katsojia ja palannut aina uudestaan halaamaan itseään. Isän kertoman mukaan tämän jälkeen poika oli myös kotiarjessa osannut kohdata toisen ihmisen läheisyyden helpommin ja erilaiset halaamistilanteet olivat helpottuneet. Poika oli ollut enemmän läsnä. Poika oli ikään kuin harjoitellut toisen ihmisen kohtaamista teoksellani.
Tämä oli yksi hienoin palaute mitä olen koskaan saanut. Tämän halusin jakaa. Kiitos."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti